Snel>Leren toegepast = Snel>Doceren

In elke situatie waar iets te leren valt kan Snel>Leren toegepast worden om anderen te helpen met leren. Dus ook thuis kunnen ouders en kinderen met Snel>Leren aan de gang. In dit gedeelte van onze website zijn voorbeelden van dergelijke situaties beschreven. Onderstaande voorbeelden richten zich op jonge kinderen en zijn toegepast binnen scholen maar ook in de thuissituatie. 

Speciaal voor docenten, leerkrachten, trainers en opleiders hebben we het instrument Snel>Doceren ontwikkeld. Uiteraard is dit gebaseerd op de principes van Snel>Leren, maar dan vanuit het perspectief: leren faciliteren. Centraal in Snel>Doceren staat de lerende persoon en het doel is om deze zoveel mogelijk te stimu>leren, te boeien en plezier te verschaffen. Ons motto luidt namelijk: Leven = Leren. Meer informatie over Snel>Doceren en toepassing ervan voor andere doelgroepen zijn te vinden in het boek Snel>Doceren en onze trainingen.


Leren is een makkie Deze website over Leren Leren richt zich op kinderen en jongeren.
  • Het onderdeel Stampwerk gaat over het memoriseren van leerstof. De tafels van vermenigvuldiging, begrippen, woordenschat van een tweede taal, de spelling van woorden, ... het wordt allemaal in deze rubriek concreet gemaakt.
  • De tweede rubriek heet Maakwerk . Hierin wordt de leerling op weg gezet om leerstof inzichtelijk te verwerken.
  • De derde rubriek, Spiegelwerk , behandelt op een zeer bevattelijke manier verschillende aspecten van het Leren leren zelf.

Deze website is niet alleen de moeite waard voor de leerlingen, maar ook voor alle begeleiders die met kinderen en jongeren werken rond Leren leren.

6-16 jaar

Tellen en rekenen

Kinderen op natuurlijke wijze vertrouwd laten raken met getalsbegrip, tellen en eenvoudige optel en aftreksommen. Dobbelsteentjes
Schrijfdans  Met de door Ragnhild Oussoren ontwikkelde methode komen kinderen op speelse wijze tot vloeiend schrijven. 
De kaart van Gelderland
De kaart van Noord-Holland
Een dankbaar onderwerp om geheugentechnieken te leren aan jonge kinderen is bijvoorbeeld met topografie. Deze twee voorbeelden zijn uitgewerkt tot een volledig toe te passen les volgens Snel>Doceren. Uiteraard zijn de onderdelen van deze voorbeelden ook prima van toepassing in de thuissituatie.
Profiel>Schets Met behulp van Mindmappen kan kinderen geleerd worden te reflecteren op wat ze kunnen, leuk vinden en zouden willen worden (een toepassing van K>Weet>Al>Prenten dus). Dit kan kinderen vanaf 6 jaar geleerd worden.
Dynamiek in Muziek Ook muziek leent zich voor Snel>Leren.